Re:member Flex

Re:member Flex Mastercard

Re:member Flex är ett kreditkort helt utan årsavgift från Entercard, ett av Skandinaviens ledande kredit-marknadsbolag. Tack vare ett flertal bra kortfördelar har re:member flex seglat upp och blivit ett av Sveriges populäraste kreditkort, även här hos Jämför Kreditkort.

Kortet marknadsförs som flexibelt och det är där fokus ligger. Ett kort som funkar lika bra för näthandel som vid resan eller när du handlar mat. Individuell ränta är en av de unika fördelarna med kreditkortet vilket gör det skräddarsytt för din ekonomiska situation.

Upp till 25 % rabatt med Reward

Re:member Flex har tagit fram ett unikt förmåns program för sina kunder. Istället för bonuspoäng går det att handla med upp till 25 % rabatt via Rewards över 300 webbutiker. Här finns rabatter på allt från hotell och matkassar till produkter hos apoteket. För dig som handlar online är det med andra ord ett perfekt sätt att spara pengar på mängder av olika typer av inköp.

Tryggare resor med re:member

En av de stora fördelarna överlag med många kreditkortet är den inkluderade reseförsäkring som fungerar som ett komplement till hemförsäkring. Med re:member flex tillkommer flertal försäkringar bland annat reseförsäkring, avbeställningsskydd och prisgaranti vilket ger extra värde och tryggare resor.

Kortfakta 
Årsavgift0 kr
KorttypMastercard
Kreditnivå120 000 kr
Ränta9,74 – 28,74 %
Effektiv ränta8,12 – 24,95 %
RäntefrittUpp till 56 dagar
BonusRabatt i 300 webbutiker
Uttagsavgift3 % minst 35 kr
Valutapåslag i utlandet1,75 %
BankIDJa
Mobilt BankIDJa
E-fakturaJa
BlippaJa
Krav
ÅlderMinst 20
InkomstMinst 8 333 kr/mån
BetalningsanmärkningarNej
AnställningJa
Fördelar / Nackdelar
 • Ingen årsavgift
 • Upp till 100 000 kr i kredit
 • Rabatt i över 300 webbutiker
 • Kompletterande reseförsäkring
 • Upp till 56 dagar räntefri kredit
 • Lounge Access ingår ej
 • Concierge Service ingår ej

Ansök nu – Få direkt svar på ansökan

 

Om Re:member Flex


Re:member Flex Kredit

Re:member Flex är som nämnt ovan väldigt flexibla och det gäller även inom kreditområdet. Här finns möjlighet till individuella räntor, återbetalningsplaner samt rabatter.

Den räntefria perioden som kommer med kreditkortet uppgår till 56 dagar vilket är väldigt generöst jämfört med många andra kreditkort. När månadsräkningen kommer går det att välja mellan att betala hela beloppet eller dela upp betalningen över de kommande månaderna. Ett minimum belopp på 3 procent av skulden varav minst 200 kr behöver dock alltid betalas.

Betalas inte hela skulden tillkommer en ränta. När ansökningen görs sätts en individuell ränta utifrån de ekonomiska förutsättningarna som finns hos den ansökande. Det skiljer relativt mycket på räntesatserna, lägsta räntan som re:member flex godkänner ligger på 9,74 %, vilket är betydligt under snitt räntan. Den högsta räntan ligger på 24,74 % vilket bör ses som mer standard ränta.

Räkneexempel, utnyttjar du en kredit på 20 000 kr blir den effektiva räntan 14,67 %. Detta förutsatt att 39 räntefria dagar används.

Flexibelt kreditbelopp

När ansökan görs får du en individuellt satt kredit som är baserade på din ekonomiska situation och kreditvärde. Som högst går det att få 50 000 kr i kredit i ett första skede. Du behöver med andra ord inte välja en kreditnivå vid ansökan utan re:member fixar den biten åt dig.

Kreditnivå på 50 000 kr är max de första 6 månaderna. Därefter går det att ansöka om högre kredit, upp till hela 120 000 kr, vilket även här är baserat på hur den ekonomiska situationen ser ut för den som ansöker.


Bonusfördelar med Re:member Flex

kreditkort-bonus

En av de stora fördelarna med re:member flex är förmånsprogrammet Reward. Här går det att utnyttja rabatter i över 300 webbutiker inom mängder av olika områden. Med upp till 25 % reward-rabatt går det att spara en hel del pengar. Erbjudande på särskilt utvalda produkter inkluderar upp till 40 % rabatt.

För dig som har ett re:member flex kreditkort och vill utnyttja rabatterna följer du enkelt stegen nedan:

 1. Börja med att logga in och välj sedan butik.
 2. Klicka på ”Till butik” för att komma till den butiken du vill handla hos.
 3. När du betalar använd ditt re:member flex Mastercard.
 4. Rabatten dras av från din nästa re:member-faktura

Tänk på att Reward-rabatten inte gäller för moms- och fraktkostnader samt om du har ett re:member more kort.

Ansök hos Re:member Flex


Försäkringar

kreditkort-forsakring

Gratis försäkring är ett stort plus. Extra trygghet när du handlar i butiker, köper resor, bokar hyrbil eller fyndar online. Fördelen med re:member flex kreditkort till skillnad från t.ex. Komplett Bank är att det ingår försäkringar inom flera olika områden. Allt från ID-stöld till avbeställningsskydd är ett litet urval av försäkringar som ingår.

Kompletterande reseförsäkring

En kompletterande reseförsäkring är tänkt att ge dubbelt skydd när du är ute och reser. Utöver hemförsäkrings inkluderade reseförsäkring har du möjlighet till ännu högre ersättning via ditt kreditkort också. Den 1 mars 2018 valde re:member att inkludera en kompletterande reseförsäkring på alla sina kreditkort. Reseförsäkring och avbeställningsskydd (välj bort dyra extra avbeställningsskydd) ingår om du betalar mer än hälften av din resa med kreditkortet.

Reseförsäkring via re:member flex omfattar följande typ av skada eller händelse:

 • Avbeställningsskydd
 • Missat anslutningsflyg
 • Bagageförsening vid utlandsresa
 • Resestartskydd
 • Försening av allmänt färdmedel vid avresa
 • Kapitalbelopp vid olycksfall
 • Självriskskydd vid utlandsresa
 • Självriskeliminering hyrbil (utomlands)
 • ID-stöld

Denna reseförsäkring gäller från att du lämnar hemmet (eller annan plats i Norden där resan påbörjas) tills dess att resan är avslutad och du kommit hem, men som längst 60 dagar. Också viktigt att tänka på är att kortförsäkringen utgör ett komplement till hemförsäkringens reseskydd, ett skydd som vanligtvis också ersätter kostnader för sjukvård, olycksfall och hemtransport. En skadeanmälan kan göras direkt på Europeiska ERVs hemsida.

Betalningsskydd Plus

Förutom de inkluderade försäkringarna i listan ovan finns det ytterligare tillval för den som vill ha ett mer omfattande skydd. Tillvalsförsäkringen heter ”Betalningsskydd Plus” och fungerar som ett skydd vid plötsligt bortfall av inkomst. Skulle din månadsinkomst förändras på grund av en oväntad sjukskrivning eller uppsägning från jobbet finns denna försäkring som ett extra skydd. Framförallt är den till för att ta bort stressen över att kunna betala kommande kreditkortsfakturor.

Betalningsskydd Plus gäller vid en sjukskrivning på 100% i minst 22 dagar, ofrivilligt arbetslös i minst 30 dagar, eller får en allvarlig sjukdom. Ersättningen är 5 % av kreditskulden varje månad i upp till 12 år. I det fall som kortägaren avlider ersätts hela skulden.


remember flex hemsida

All information om re:member flex hittar du på hemsidan, samt knappen för ansökan

Sammanfattning

Re:member Flex ges ut av Entercard med över 1,7 miljoner kunder. Företaget ägs i sin tur gemensamt av Swedbank och Barclays Bank som är två trygga aktörer med lång erfarenhet av den finansiella sektorn. Det märks att kreditkortet är väl genomtänkt inom samtliga delar i allt från bonus, försäkring till kreditvillkor.

Förmånsprogrammet Reward innefattar mängder av användbara rabatter och erbjudanden. Den kompletterande reseförsäkringen är bland de bästa för kreditkort utan årsavgift och räntenivåerna är flexibla men överlag betydligt lägre än många andra kort. Tyvärr finns en uttagsavgift med kortet, att ta ut kontanter är därför inte det bästa alternativet. Valutaväxlingsavgiften är standard vilket gör att kreditkortet fortfarande även kan inkluderas som ett stabilt resekort.

re:member flex

Re:member Flex

Ansök nu