Komplett Bank

komplett bank erbjudande

Komplett Bank Mastercard

Komplett Bank är en relativt ny aktör på kreditkorts-marknaden i Sverige. Kreditkortet kommer helt utan årsavgift och ges ut i samarbete med Mastercard. Kortet innefattar ett flertal fördelar med särskilt fokus på sitt eget skräddarsydda lojalitetsprogram.

Ett helt unikt lojalitetsprogram

Bonus på mellan 0,5 till 4 % är utan tvekan bland de bättre på kortmarknaden. Bonusprogrammet innefattar tre olika nivåer, där alla inköp på Komplett.se ger 4 % bonus. Ala enskilda köp över 20 000kr kommer med 1 % bonus och på alla andra inköp ger 0,5 % i bonus.

Det går att tjäna in 500 bonuspoäng per månad och 2000 poäng underdet senaste 12 månaderna. Det betyder att kortet ger dig möjlighet att handla valfria produkter för upp till 2 000 kr ”gratis” på Komplett.se varje år. Om du kan tänka dig gratis elektronik, vitvaror eller andra produkter från Komplett samt vill ha ett kreditkort utan årsavgift så är detta kortet för dig.

Hög kredit och räntefria dagar

Komplett Bank kreditkort kommer med en relativt hög kredit på upp till 100 000 kr och 50 räntefria dagar. Tyvärr inkluderas inte någon kompletterande reseförsäkring, däremot går det att lägga till en betalförsäkring. Komplett Bank Mastercard är ett gratis kreditkort skräddarsytt för näthandel.

Kortfakta 
Årsavgift0 kr
KorttypMastercard
Kreditnivå100 000 kr
Ränta21,40 – 24,90 %
Effektiv ränta24,20 %
Räntefritt50 dagar
Bonus0,5-4 % vid köp
Uttagsavgift0 %
Valutapåslag i utlandet1,75 %
BankIDJa
Mobilt BankIDJa
E-fakturaJa
BlippaJa
Krav
ÅlderMinst 20
InkomstDeklarerad inkomst
BetalningsanmärkningarNej
Fördelar / Nackdelar
  • Ingen årsavgift
  • Avgiftsfria kontantuttag
  • Självvald PIN-kod
  • Upp till 50 dagar räntefri kredit
  • Reseförsäkring ingår ej
  • Max 500 bonuspoäng per månad

Ansök nu – Få direkt svar på ansökan

 

Om Komplett Bank Mastercard


Komplett Bank Kredit

Med Komplett Bank Mastercard går det att få upp till 100 000 kr i kredit. Under 50 dagar är denna kredit helt kostnadsfri, vilket kallas för räntefria dagar. Därefter tillkommer en ränta på din kreditskuld som läggs på månadsvis.

Individuellt kreditbelopp

Kreditbeloppet är individuellt och baserar på flera faktorer. Ansökningsprocessen inkluderar bland annat information gällande inkomst, boendeform och typ av anställning. Tillsammans med den kreditupplysning som görs vid ansökan tas ett kreditbelopp fram, det är den nivå som godkänts av Komplett Bank.

Varje månad kommer en faktura med samtliga inköp tydligt specificerade. Om beloppet på månadsfakturan betalas i tid inom förfallodatumet tillkommer ingen ränta eller extra avgifter. Var också noga med att koppla månadsfakturan till en e-faktura eller autogiro för att slippa eventuella aviavgifter.

Kontantuttag har en högre ränta

Vid de gånger då inte månadsfakturan betalas inom utsatt förfallodatum tillkommer en ränta från dagen då den räntefria perioden gått ut. Räntesatsen är 21,40 % men skiljer sig vid eventuella kontantuttag då räntan istället uppgår till 24,90 %. Räntan skiljer sig med andra ord beroende på om det är vanliga inköp eller kontantuttag som gjorts. Det går också att betala räkningar med kreditkortet, viktigt att tänka på är att hålla sig inom de räntefria dagarna för att undvika extra kostnader.

Ränteexempel för delbetalning vid varuköp: Effektiv ränta 23,63%, 1 000 ö/12 m. Totalt: 1 198 kr

Uppskjuten betalning

Har du ett Komplett Bank Mastercard går det smidigt att skjuta upp betalningen på valfria varuköp – räntefritt. Allt sköts direkt i mobilappen eller via kundtjänsten. Du har också möjlighet att få en fast räntefri uppskjuten betalning på alla dina köp.

  • Betala först efter 3, 6 eller 9 månader räntefritt. En uppskovsavgift tillkommer: 249 kr för 3 mån, 329 kr för 6 mån och 449 kr för 9 mån. Du måste meddela om valfri uppskjuten betalning inom samma månad som köpet gjorts.

Bonusfördelar med Komplett Bank

kreditkort-bonus

Komplett Bank Mastercard kommer med ett speciellt anpassat bonusprogram skräddarsytt för näthandel men fungerar också bra för annan handel. Jämfört med andra kreditkort inom samma segment, t.ex. re:member flex, så är Komplett Banks kort med 1-4 % bonuspoäng på inköp helt klart där uppe i toppen.

Bonusnivåerna

  • 4 % bonus på inköp hos Komplett.se
  • 1 % bonus på alla enskilda köp över 20 000kr
  • 0,5 % på alla övriga köp

Varje intjänad bonuspoäng motsvarar 1 kr. Antal bonuspoäng som går att tjäna in varje månad är 500 poäng. Ett tak på 2000 poäng per 12 månadersperiod betyder att det som mest går att få 2 000 kr i bonus per år. Bonuspoäng kan sedan användas för köp hos Komplett.

En nackdel som blir tydlig är att ”cashbacken” är bunden till Komplett. Produktutbudet ligger dock på över 15 000 varor inom allt från elektronik till vitvaror.

Samarbete med Komplett.se

Komplet Bank samarbetar inte helt oväntat med Komplett.se vilket öppnar upp för denna typ av lojalitetsprogram utöver de vanliga bonuserbjudanden. För ett kreditkort med 0 kr i årsavgift och relativt låg tröskel för att tjäna in maxantal bonuspoäng per månad (500 kr i månaden) är bonusdelen väldigt förmånlig. I slutändan är frågan du bör ställa dig om det finns ett värde i de produkter som Komplett.se erbjuder i sin nätbutik.

Ansök hos Komplett Bank


Försäkringar

kreditkort-forsakringDen försäkring som finns tillgänglig via Komplett Bank kreditkort heter betalningsförsäkring, en extra trygghet om det skulle ske något oväntat. Däremot erbjuder Komplett Bank Mastercard inga kompletterande reseförsäkringar, då rekommenderar vi Bank Norwegian kreditkort eller Marginalen Traveller, utan fokus är helt på näthandel och konkurrenskraftigt bonuserbjudande.

Betalningsförsäkring

För dig som känner en viss oro inför att använda kreditkort i vardagen är betalningsförsäkring ett utmärkt tillval. Försäkringen innebär att räntekostnader och andra tilläggsavgifter som är kopplat till kreditkortet blir omhändertagna av försäkringsbolaget i upp till 12 månader.

Betalning för försäkringen sker månadsvis och är en tilläggskostnad på 0,90 % av din utestående skuld. Det är med andra ord en månadsvis avgift som betalas in extra via din vanliga kreditkort faktura.


Komplett Bank Hemsida

På Komplett Bank finner du information och villkor samt ansökningsformuläret till höger.

Sammanfattning

Komplett Bank är en positiv uppstickare bland gratiskorten. Tydligt fokus på en sak, bonusprogrammet, gör kreditkortet lätt att förstå och utvärdera. Att kortet kommer med 0 kr i årsavgift är ett självklart plus. Bonus på 0,5-4 % procent med upp till 2 000 kr att handla för på Komplett är ett annat givet plus. Nackdelarna är brist på kompletterande försäkringar samt bonusen är låst till en butik. Väger nackdelarna över? Inte direkt, Komplett Bank Mastercard är starkt alternativ för många, framförallt för den som gillar onlinehandel.

Dessutom kommer kortet med upp till 100 000 kr i kredit och 50 räntefria dagar. Strax över standard, men mer än väl för många kortanvändare. Kraven för att ansöka om kortet sträcker sig till minimum ålder på 20 år samt en inkomst och fri från betalningsanmärkningar.

komplett bank kreditkort

Komplett Bank

Ansök nu