Bank Norwegian

bank norwegian bakgrund

Bank Norwegian VISA

Kreditkortet från Bank Norwegian har sedan lanseringen legat i topp bland kreditkort med fokus på resor. Norwegian-kortet är ett av Svergies mest förmånliga kort utan årsavgift, bra för resan men används minsta lika bra även till vardags.

I och med att flygbolaget Norwegian blivit en ledande aktör på flygmarknaden, har också kortets bonussystem kallat CashPoints ökat i värde. Använder du kortet vid inköp tjänar du också in CashPoints, poäng som sedan kan användas till rabatterade flygbiljetter från Norwegian. En riktigt billig semester varje år.

Fria uttag och reseförsäkring

Med fokus på resor har Bank Norwegian också valt att inkludera en kompletterande reseförsäkring. Betalas 75 % av resan med kreditkortet får kortanvändaren tillgång till både reseförsäkring och avbeställningsskydd.

Ytterligare försäkringar som ingår är bagageförsening, olycksfall och försening av allmänt färdmedel. Dessutom saknar kortet helt uttagsavgift i Sverige, EU och resten av världen.

Full översikt direkt i mobilen

Bank Norwegian erbjuder full översikt med deras iOS och Android app. Här har kortanvändarna möjlighet att hålla koll på allt från kostnader till kredit. Pinkod, kredittak och mycket mer samlat på ett ställe.

Kortfakta 
Årsavgift0 kr
KorttypVISA
Kreditnivå100 000 kr
Ränta19,99 %
Effektiv ränta21,93 %
RäntefrittUpp till 45 dagar
Bonus0,5 %
Uttagsavgift0 %
Valutapåslag i utlandet1,75 %
BankIDJa
Mobilt BankIDJa
E-fakturaJa
BlippaJa
Krav
ÅlderMinst 23
InkomstJa
BetalningsanmärkningarNej
AnställningJa
Fördelar / Nackdelar
 • Gratis års- och uttagsavgift
 • 0,5 % CashPoints bonus
 • Kompletterande reseförsäkring
 • Upp till 100 000 kr i kredit
 • Upp till 45 kreditfria dagar
 • Ingen lounge access
 • CashPoints kopplat till Norwegian

Ansök nu – Få direkt svar på ansökan

 

Om Bank Norwegian


Bank Norwegian Kredit

Högsta kreditbeloppet som ges ut av Bank Norwegian är 100 000 kr. Vilken kredit som erbjuds är individuellt och bygger på den kreditvärdering som banken gör av den sökande. Därför varierar krediten från ingen kredit alls till 100 000 kr. För den som letar efter högre kredit finns Marginalen Traveller.

Ränta och räntefria dagar

Ränta för Bank Norwegian kreditkort ligger på 19,99 %. En ränta som jämfört med konkurrande kreditkort hamnar någonstans i mitten. Kortet inkluderar upp till 45 dagar räntefri kredit, det går med andra ord bra att skjuta upp betalningen under dessa dagar. Vid avbetalning av kreditskulden därefter behöver  3 % av skulden betalas, minsta belopp är 300 kr. Betalas inte fakturan inom förfallodatumet tillkommer ränta utöver beloppet.

Räkneexempel, effektiv ränta är 21,93 % om krediten utnyttjas till 15 000 kr och återbetalas på 12 månader.

Glöm inte e-faktura

En räntefri kredit på 45 dagar ger därför goda möjligheter till att kunna använda kreditkortet på resan utan att behöva tänka på försenade räkningar. Det är dock bra att koppla på e-faktura för att slippa eventuella förseningsavgifter samt ladda ner Bank Norwegians mobilapp för en full översikt av räkningar.


Bonusfördelar med Bank Norwegian

kreditkort-bonus

Bonusfördelarna som kommer med kreditkortet kommer i form av både CashPoints (bonuspoäng) och rabatter i cirka 200 webbutiker, likt Re:member Flex Reward program. För ett kreditkort utan årsavgift är de inkluderade bonusfördelarna för resor bland de bästa på marknaden.

CashPoints hos Norwegian

Flygbolaget Norwegian har sedan starten använt sig av något de kallar för CashPoints, ett eget lojalitetssystem med bonuspoäng. Med kreditkortet kommer CashPoints i tre olika procent nivåer.

Köper du lågprisbiljetter hos Norwegian tjänar du 4 % CashPoints, vilket är den vanligaste typen av flygbiljett. Den allt mer populära Flex-biljetten ger dock hela 10 % i CashPoints. Andra köp med kortet ger 0,5 % i CashPoints vilket är mer i linje med bonusnivåer hos andra kreditkort. När du handlar flygbiljetter på Norwegian med kortet är det viktigt att du är inloggad på din Reward profil när du genomför köpet.

 • 10 % CashPoints av biljettpriset i CashPoints på Flex-biljetter hos flygbolaget Norwegian.
 • 4 % CashPoints av biljettpriset i CashPoints på Lågpris-biljetter hos flygbolaget Norwegian.
 • 0,5 % CashPoints av köpesumman på alla andra köp med Norwegian-kortet (köp upp till 100.000 kr per/år).
 • Över 100.000 kr får du 0,5 % intjäning vid köp i dagligvaruhandel, bensinstationer och köp utomlands.

När du handlar flygbiljetter på Norwegian med kortet är det viktigt att du är inloggad på din Reward profil när du genomför köpet.

Allt samlat med Norwegian Reward

Reward är namnet på de populära lojalitetsprogrammet från Norwegian, det gäller för både privat- och affärsresor. Är du medlem i Reward tjänar du CashPoints när du flyger med Norwegian eller handlar via kortet. Dina CashPoints kan sedan användas som hel- eller delbetalning av din nästa flygresa.

Det finns också en Reward eShop kopplad till Norwegian med mängder av rabatter. Här går det att tjäna CashPoints via samarbetspartners samt få bra deals inom allt från hotell till ljudböcker.

Ansök hos Bank Norwegian


Försäkringar

kreditkort-forsakring

En unik fördel med kreditkort är att de flesta inkluderar någon sorts försäkring. I Bank Norwegians fall kommer kortet med kompletterande reseförsäkring och avbeställningsskydd. Dessutom går det att teckna ytterligar tre försäkringar: betalskydd, självriskförsäkring för hyrbil samt ID-skydd.

Bank Norwegian reseförsäkring

När minst 75 % av resan betalas med kreditkortet tillkommer både kompletterande reseförsäkring och avbeställningsskydd. Kompletterande betyder att den funkar bäst om du har hemförsäkring, eller separat reseförsäkring utöver kreditkortsförsäkringen. Anledningen till detta är för att de har olika täckningsområden, däremot går det att få dubbel ersättning i de fall då försäkringarna överlappar, t.ex. vid föresenat bagage.

Vad täcker Bank Norwegian reseförsäkring?

I Bank Norwegians reseförsäkring inkluderas flertal olika delar. I tabellen finns de olika områdena samt max ersättning per person och kort. Försäkringen täcker även olika typer av olycksfall och medicinsk invaliditet vid invaliditetsgrad 20 % samt dödsfall, max ersättning är då 1 miljon kr/per person.

Täckning: Max ersättning per person/kort
Försening av allmänt
färdmedel vid avresa
Efter 4 timmars försening schablonersättning 500 kr/person
Efter 8 timmars försening ytterligare ersättning enl. schablon 500 kr/person
Efter 24 timmars försening ytterligare ersättning för nödvändiga och skäliga
kostnader (kvitto)
1.500 kr/person
Maxersättning per familj och skada 6.500 kr/kort
Bagageförsening
Efter 6 timmar lämnas ersättning för nödvändiga och skäliga kostnader (kvitto) 1.000 kr/person
Efter 48 timmar lämnas ytterligare ersättning för nödvändiga och skäliga kostnader (kvitto) 2.000 kr/person
Maxersättning per familj och skada 7.000 kr/kort
Självriskskydd hem- och villaförsäkring 10.000 kr/kort
Självriskskydd personbilsförsäkring 10.000 kr/kort
Maxersättning per kort och skada 45.000 kr/kort
Avbeställningsskydd 15.000 kr/person

Tillvalsförsäkringar

Betalskydd

Det går att lägga till en försäkring som heter ”Betalskydd”, den tecknas separat antingen när du ansöker eller vid ett senare tillfälle. Betalskydd är försäkring som ger ersättning om kortinnehavarens inkomst skulle minska drastiskt, t.ex. vid ofrivillig arbetslöshet, nedsatt arbetsförmåga, sjukskrivning eller sjukhusvistelse. Då kan en ersättning ges ut som täcker månadsskulden upp till 7000 kr i 6 månader. Kostnaden är 0,8 % av kvarvarande skuld varje månad.

Självriskförsäkring Hyrbil

En smidig tilläggsförsäkring som tar bort självrisken för hybilar. Självrisken kan i vissa länder vara relativt hög, så för 249 kr/år kan denna försäkring vara ett smart alternativ för den som använder hyrbil och vill känna sig tryggare ekonomiskt vid en olycka.

Försäkring mot identitetsstöld

Försäkringen täcker kostnader som kan upstå i samband med en identitetsstöld, t.ex ersättning för juridisk hjälp. ID-stöld är ett allt vanligare problem och kan bli väldigt dyrt, priset för försäkringen är 149 kr/år.


bank norwegian hemsida

På Bank Norwegians kan du smidigt fylla i uppgifterna för en kortansökan.

Sammanfattning

Bank Norwegian har under en längre tid varit bland de mest ansökta kreditkorten, i topp på kreditkort jämförelser. Kortet inkluderar de mesta och fungerar lika bra på resan som hemma vilket gör det attraktivt för flera typer av kortägare. Att ett gratis kreditkort dessutom inkluderar 0,5 % CashPoints och bonus med upp till 10 % CashPoints på Flex-biljetter hos Norwegian är definitivt ingen nackdel. Fria kontantuttag i Sverige och utomlands ger frihet på resan tillsammans med en kredit på upp till 100 000 kr.

En av nackdelarna med kortet är att ingen lounge access eller concierge service finns inkluderad på resan men det är dock inga andra kort utan årskostnad som inkluderar. Kompletterande reseförsäkring och avbeställningsskydd som kommer med kortet är förvånandsvärt bra, samt friheten att välja sin egen pinkod. Ett genomgående bra kreditkort helt enkelt.

bank norwegian kreditkort

Bank Norwegian

Ansök nu