Preem

Preem bensinkort bakgrund

Preem Mastercard

Om du jämför bensinkort med hög drivmedelsrabatt samt ett flertal andra fördelar då kan vi rekommendera Preem Mastercard. Tanka billigare på någon av Preems 339 tankställen med en rabatt på 25 öre/liter vid bemannade stationer och 10 öre/liter på automatstationer.

Utöver drivmdelsrabatt är Preem Mastercard ett förvånandsvärt bra allround kort, ingen årsavgift, med 0,5 bonus på övriga köp samt kompletterande försäkringar, sparränta och hög beviljandegrad för de som ansöker om kreditkortet.

Kompletterande försäkringar

Med Preem Mastercard ingår en rad olika försäkringar. Betalar du 75 % eller mer av resan med kreditkortet skyddas du av en kompletterande reseförsäkring. Andra försäkringar som ingår är bland annat Tanka-fel-försäkring som täcker sanering av bränsletank, bränslesystem och bränslefilter med upp till 3 000 kr.

Preem bonus och sparränta

Utöver drivmedelsrabatt hos Preem finns en 0,5 % bonus på alla andra köp inom Sverige och utomlands. Bonustaket varje månad varierar, en kreditgräns på 25 000 kr har ett tak på 125 kronor vilket under ett år blir upp till 1 500 kr i bonuscheckar hos Preem. Sparränta är en relativt ovanlig förmån som erbjuds via Preem Mastercard. Den årliga sparräntan ligger nu på 1,60 % på pengar som du har innestående på kontot.

Kortfakta 
Årsavgift0 kr
KorttypMastercard
Kreditnivå50 000 kr
Ränta17,05 %
Effektiv ränta21,48 %
RäntefrittUpp till 39 dagar
Bonus10-25 öre/l eller 0,5 %
Uttagsavgift2,00 %
Valutapåslag i utlandet2,50 %
BankIDJa
Mobilt BankIDJa
E-fakturaJa
BlippaNej
Krav
ÅlderMinst 18
InkomstJa
BetalningsanmärkningarNej
AnställningJa
Fördelar / Nackdelar
 • Ingen årsavgift
 • Upp till 25 öre/liter drivmedelsrabatt
 • 0,5 % bonus när du handlar utanför Preem
 • Kompletterande reseförsäkring
 • 1,6 % sparränta upp till 15000 kr
 • Endast drivmedelsrabatt på Preem stationer
 • Max kredit på 50 000 kr

Ansök nu – Få direkt svar på ansökan

 

Om Preem Mastercard


Preem Kredit

När du ansöker om Preem Mastercard tillkommer en kredit med kortet. Beroende på de ekonomiska förutsättningarna för den sökande varierar kreditutrymmet mellan 5 000 till 50 000 kr. Det går även att ansöka om ett extrakort som då använder sig av en gemensam kredit för de bägge korten. Via kundtjänst går det att ansöka om ändrad kreditgräns.

Allt samlat på en månadsfaktura

Med Preem Mastercard har du 39 räntefria dagar, inom denna period betalar du inga extra avgifter (tänk på att koppla på E-faktura för att slippa aviavgifter). På månadsfakturan finns alla utgifter sammanställda så du har full koll på din kontoskuld.

Exempel på räntekostnader

Om du inte kan betala fakturabeloppet kommer den resterande summan att adderas till kommande månader, då läggs en årsränta på 17,05 % samt en aviavgift på 19 kr per avi. Är skulden 10 000 kr och en delbetalning görs under 12 månader blir din månadskostnad 1094 kronor (inklusive amortering, ränta och aviseringsavgift). Ditt totala återbetalningsbelopp skulle så fall bli 11 094 kronor.

Månadsinbetalningar ska uppgå till minst 5 % av innevarande skuld per månad, dock lägst 100 kr. Gjorda inbetalningar avräknas.

Preem Mastercard Delbetalning

Det går att delbetala via Preem Mastercard om du handlar för minst 2 000 kr. Delbetalningsalternativen är 4 eller 10 månader utan ränta. Kostnader som tillkommer är uppläggningsavgift på 195 kr samt 25 kr/mån i aviavgift. Vill du räkna på exakt kostnad finns en delbetalningskalkylator på Preems hemsida.

Sparränta på ditt bensinkort

Preemkortet är ett av få kort som inkluderar en sparränta på ditt tillgodobelopp upp till 15 000 kr. Ett tillgodobelopp blir till om du väljer att betala in mer pengar än din aktuella skuld. Betalar du in t.ex. 8000 kr när din aktuella skuld är 2 000 kr får du ett plussaldo på 6 000 kr. På denna summa får du sedan en sparränta, räntan är 1,60 % och betalas ut i januari. Pengarna omfattas automatiskt av statliga insättingsgarantin.


Bonusfördelar med Preem

kreditkort-bonus

Drivmedelsrabatt är den självklara bonusfördelen med Preem Mastercard. Bensinkortet kommer med marknadens bästa rabatt på drivmedel. Bemannade stationer ger 25 öre/l i avdrag, på automatstationer får du 10 öre/l billigare bensin, disel eller andra drivmedel. Rabatten dras sedan direkt på din faktura vilket är smidigt.

Samla bonuspoäng när du handlar

Bonuspoäng är ytterligare en fördel med Preem Mastercard. Handlar du något med kreditkortet, antingen i Sverige eller utomlands, får du en bonus på det handlade beloppet på 0,5 %. Hur mycket bonus du kan få varje månad beräknas utifrån din valda kreditgräns. Har du valt en kreditgräns på 25 000 kr är maxbeloppet för bonusen 125 kr i månaden.

Använder du kreditkortet och din intjänade bonus uppnår till minst 50 kronor så betalas bonusen ut fyra gånger om året, i februari, maj, augusti och november. En bonuscheck med insamlade beloppet skickas hem till dig tillsammans med fakturan. Har du e-faktura så kommer bonuschecken separat. Du kan lösa in din bonuscheck på valfri Preemstation.

Tänk på att när du handlar på Preems stationer får du drivmedelsrabatt och specialerbjudanden istället för bonus. Dina eventuella köp hos konkurrerande drivmedelsbolag inte ger bonus. Din bonuscheck gäller alltid i minst två månader.

Andra erbjudanden på hemsidan

Förutom drivmedelsrabatt och bonuspoäng kommer kontinuerliga kampanjer upp på Preems hemsida. När du fått ditt kort kan du logga in på”Mina Sidor” för att ta del av mängder av förmånliga erbjudanden och rabatter.

Ansök om Preem Mastercard


Försäkringar

kreditkort-forsakringPreem har valt att samarbeta med Ikano och ERV inom försäkringsområdet. Försäkringarna ger en extra trygghet på resan och fungerar som ett komplement till din hem- eller reseförsäkring. Dessutom ingår en försäkring som heter Tanka-Fel-Försäkring, den ger ersättning om fel typ av drivmedel hamnar i tanken av misstag.

Kompletterande reseförsäkring

Likt flertal andra kreditkort ingår en kompletterande reseförsäkring så länge 75 % eller mer av resan betalas med kreditkortet. Försäkringen ger ersättning vid flera typer av händelser, se listan nedan.

 • Försening av allmänt färdmedel vid avresa efter 4 timmar.
 • Om ditt bagage är mer än 6 timmar försenat till resmål utanför hemlandet.
 • Avbeställningsskydd som gäller vid akut sjukdom.
 • Självriskskydd för hem- och bilförsäkring.

Preem Mastercards Tanka-fel-försäkring

I stressade situationer händer det att fel drivmedel hamnar i tanken. En olyckshändelse få önskar, därför är tanka-fel-försäkringen från Preem ett välkommet skydd. Här ingår sanering av bilens bränsletank, bränslesystem och bränslefilter med ett ersättningstaket på 3 000 kr utan självrisk. Använd ditt Preem bensinkort när du tankar, då inkluderas tanka-fel-försäkringen automatiskt.

Tillvalsförsäkring – Betalskydd om du blir sjukskriven

Via Ikano Bank erbjuder Preem en tilläggsförsäkring som heter ”Betalskydd”. Med detta tillägg får du hjälp med dina månadsbetalningar hos Preem om du blir sjukskriven eller arbetslös. Blir du sjukskriven på minst 50 % eller mer eller arbetslös får du välbehövlig hjälp via försäkringen. Kostnaden är 0,75 % av den totala skulden per månad.


Preem hemsida

Fullständiga villkor och ansökning finner du direkt på Preems hemsida.

Sammanfattning

För att sammanfatta Preem Mastercard är det lättast att kolla på vilka fördelar samt nackdelar som inkluderas i kreditkortet. Fördelarna enligt oss väger betydligt tyngre med allt från kompletterande reseförsäkring, drivmedelsrabatt, bonuspoäng samt kredit- och delbetalningsmöjligheter. Nackdelarna som sticker ut är att bonusen är kopplad till Preem samt ett relativt lågt kredittak. Ett kreditkort utan årsavgift som kan spara dig tusenlappar är fördelaktigt nog för många.

Med en bra bit över 300 bensinstationer i landet är det inte svårt att finna en Preemstation. Sparräntan är helt okej, men fokus ligger trots allt på drivmedelsrabatten som är bättre än många konkurrerande bolag.

preem mastercard bensinkort

Preem Mastercard

Ansök nu