Marginalen Traveller

Marginalen Traveller

Marginalen Traveller

Marginalen är en relativt ny bank från 2010 som de senaste åren blivit ett populärt val för kreditkort och lån. Marginalen Traveller är precis som namnet föreslår ett kort med fokus på resor och en aktiv travel livsstil.

Kreditkortet är kopplat till Mastercard och erbjuder flertal fördelar men även ett par nackdelar i form av extra kostnader vid växling och kontantuttag. Kortet känns genomtänkt och funkar bra för den som är ute efter lite högre kreditmöjligheter samt med försäkringar och bonusprogram inkluderat.

Traveller erbjuder bland annat hela åtta olika försäkringar, bonuspoäng och ett intressant återbäringsprogram på upp till 25 %. Kreditkortet är gratis första året, därefter ligger årsavgiften på 395 kr.

Åtta reseförsäkringar på köpet

Betalas minst 75 % av resan med Travellerkortet ingår åtta olika reseförsäkringar för kortinnehavaren samt eventuella familjemedlemmar. Här finns allt från avbeställningsskydd till bagageförsening inkluderat. En trygghet för den som vill komplettera hemförsäkringen eller externa reseförsäkringar.

Hög kredit och delbetalning

Marginalen Traveller Mastercard erbjuder upp till 150 000 kr i kredit vilket är relativt mycket jämfört med liknande kort. Det går också att delbetala köp över 5 000 kr, undvik diverse butikskrediter och välj vilket belopp och vilken återbetalningstakt du vill delbetala direkt i internet- eller mobilbanken.

Kortfakta 
Årsavgift0 kr därefter 395 kr/år
KorttypMastercard
Kreditnivå150 000 kr
Ränta16,90 %
Effektiv ränta18,99 %
RäntefrittUpp till 50 dagar
Bonus7 kr = 1 poäng
Uttagsavgift3 % (minst 35 kr)
Valutapåslag i utlandet1,65 %
BankIDJa
Mobilt BankIDJa
E-fakturaJa
BlippaNej
Krav
ÅlderMinst 20
InkomstJa (min 10 000 kr/mån)
BetalningsanmärkningarNej
AnställningJa
Fördelar / Nackdelar
 • Bjuder på årsavgiften första året
 • Åtta olika reseförsäkring inkluderade
 • Poäng på alla köp
 • Upp till 150 000 kr i kredit
 • Återbäring på upp till 25 %
 • Avgift för kontantuttag 3 %
 • Ingen lounge access
 • Valutaväxlingsavgift på 1,65 %

Ansök nu – Få direkt svar på ansökan

 

Om Marginalen Traveller


Marginalen Traveller Kredit

Det går att ansöka om kredit på 15 000 – 150 000 kr med Marginalen Traveller. Vilken kredit som beviljas beror på den sökandes ekonomiska situation och kreditvärde. Vid ansökan beviljar banken kredit och utfärdar kreditkortet efter vanlig kreditprövning utifrån de villkor som fyllts i ansökan. Det finns möjlighet att kontakta Marginalen och be om förhöjd kreditgräns, om beslutet godkänns av banken höjs krediten i kontoavtalet.

Ränta med Travellerkort

Betalas den innestående skulden på kreditkortet tillkommer en ränta på 16.90 %. Den effektiva räntan ligger på 18.99 % vid uppskjuten betalning av ett kreditbelopp på 20 000 kr. En effektiv ränta är förenklat den sammanlagda kostnaden alla avgifter inkluderat, och fungerar därför bättre som indikator på kostnaden vid utnyttjad kredit utöver de 50 räntefria dagarna som ingår.

Ränta 16.90 % och effektiv ränta 18.99 % med Marginalen Traveller

Delbetala större inköp

Marginalen erbjuder en delbetalningstjänst för den som vill dela upp större köp. Delbetalningen behöver läggas upp inom 40 dagar från det att du handlar. Du kan också se alla dina köp och delbetalningar i internet- och mobilbanken.

Delbetalningen kan ske över en återbetalningstid från 6 till 36 månader. Beloppet för delbetalningen är minst 5 000 kr och som mest 30 000 kr (inom din kreditgräns). Det går att betala hela beloppet när som helst utan några extra avgifter.

Månadsavgift

 • 39 kr för köpbelopp 5.000 – 10.000 kr
 • 75 kr för köpbelopp 10.001 – 20.000 kr
 • 95 kr för köpbelopp 20.001 – 30.000 kr

Bonusfördelar med Traveller

kreditkort-bonus

Bonuspoäng på allt du handlar

Bonuspoäng med Marginalen Traveller trillar in från dina kortköp. En bonuspoäng motsvarar 7 kr. Tänk på att du inte får poäng från uttag i automat eller på bank-/postkontor, Marginalen-Flex överföringar, köp och växling av valuta samt köp som ej belastar kreditutrymme.

Vad kan man göra med bonuspoängen?

Det går att byta in bonuspoängen mot en rad olika upplevelser eller produkter. Flygresor, längre tågresor eller kryssningar finns med i utbudet inom resekategorin. Upplevelser via Live it med allt från spabehandlingar till ost- och vinprovning är också med i bonusprogrammet. Marginalen har en dedikerad sida fylld med olika bonusresor och upplevelser.

Handla smart

Travellerkortet kommer med en tjänst som Marginalen kallar för ”Handla Smart” och är ett slags återbäringssystem. För att koppla på tjänsten som ger dig möjlighet att handla i över 200 butiker med upp till 25 % återbäring krävs tre enkla steg.

1. Anslut dig
Använd kontonumret kopplat till kortet. Kontonumret finns på ditt kontoutdrag eller i mobil-/internetbanken.

2. Ladda ner en widget till din webbläsare
Den påminner dig när du surfar på en sida där du kan få återbäring. Klicka för nedladdning till Chrome, Firefox eller Safari.

3. Få återbäring
Få upp till 25 % återbäring på dina onlineköp. Din återbäring betalas ut direkt till kortkontot.

Ansök om Marginalen Traveller


Försäkringar

kreditkort-forsakring

En av de främsta fördelarna med Marginalen Traveller är försäkringsutbudet som inkluderar förutom kortinnehavaren även familjemedlemmar som följer med. Vilket alltid är fördelaktigt när man jämför kreditkorts försäkringar. Dessutom kan försäkringen också inkludera upp till tre medresenärer (försäkrade) som du betalat resan för.

Kompletterande reseförsäkring

 • Avbeställningsskydd med ersättning upp till 30 000 kr per person och max 90 000 kronor per kort.
 • Bagageförseningsersättning och försening av allmänt färdmedel redan efter 4 timmars försening.
 • Missat anslutningsflyg, om du köpt resan med kortet är du försäkrad om du missar anslutningsflyget (10 000 kr per person, max 20 000 kr per kort).
 • Resestartskydd om du oförutsett missar utreseflyget. Resestartskyddet kan ersätta dina merkostnader med upp till 2 000 kr per person eller max 6 000 kr per kreditkort.
 • Flygbolagskonkurs, är precis som det låter ett skydd om flygbolaget skulle gå i konkurs (upp till 25 000 kr).
 • Självriskskydd går in och täcker om det händer något med ditt hem eller bil när du är på utlandsresa upp till 10 000 kr.
 • Självriskeliminering för hyrbil om det inträffar en skada som omfattas av uthyrningsföretagets försäkring lämnas ersättning antingen för betald självrisk eller för kostnaden för reparation (upp till 10 000 kr).
 • Hole-in-one försäkring om du lyckas du slå en hole-in-one och har Marginalen Traveller kan du få ersättning med 2 000 kr att fira för.

Kompletterande reseförsäkring betyder att den fungerar bäst som ett komplement till hemförsäkring eller andra typer av reseförsäkringar. Skyddet är inte detsamma som de som följer med hemförsäkringen, därav endast kompletterande. Det betyder dock att dubbel ersättning i många fall kan vara aktuellt från både kreditkortsförsäkringen och hemförsäkringen.


Sammanfattning

Marginalen Traveller Mastercard är ett resekort men med oväntat bra bonusfördelar. Vad som är svårt att förstå är valutaväxlingsavgiften samt kontatuttagsavgiften som Marginalen valt att lägga på. Med tanke på resefokuset är det helt klart en nackdel. Däremot vägs det upp av försäkringarna som kommer med kortet samt de två kompletterande bonussystemem.

Bonuspoäng på alla inköp samt möjlighet till upp till 25 % återbäring räknas till toppen av bonuskategorin. Kreditutrymme på 150 000 kr samt 50 räntefria dagar är även det över snittet inom denna kortkategori. Allt som allt ett genomgående bra kreditkort för den som reser samt gillar att handla online och bonusar.

Marginalen Traveller

Marginalen Traveller

Ansök nu